Première Droomvlucht

Op 9 oktober ging de musical ‘Droomvlucht’ in premiere in het Efteling Theater bij attractiepark De Efteling in Kaatsheuvel. Deze nieuwe familiemusical is een bijzondere productie omdat het de eerste keer is dat er een musical gebaseerd is op een attractie uit de Efteling. ‘Droomvlucht’ is een co-productie van Efteling Theaterproducties en Joop van den Ende Theaterproducties. Droomvlucht is sinds jaar en dag de populairste attractie van het Efteling Park. De wonderlijke fantasiewereld is uitermate geliefd bij groot en klein en vormt nu het uitgangspunt voor deze compleet nieuwe musical.

De musical Droomvlucht vertelt het wonderlijke verhaal van Lila, een meisje dat zich vergeten voelt in het drukke bestaan van haar ouders. Wanneer Lila weer eens bij haar oma logeert verschijnt er iets wonderlijks dat Lila meeneemt naar een mystieke wereld van elfen en trollen. Hier wacht Lila en oma een betoverende reis vol spannende avonturen.

De elfen hebben altijd in vrede naast de trollen geleefd, ieder in hun eigen rijk. Maar nu is de boze Trollenkoning Furius op oorlogspad en worden de elfen bedreigd. De trollen kunnen elk moment oprukken en het elfenrijk in één groot zompig moeras veranderen. Wat kan de Trollenkoning nog stoppen? Gaat het elfenvolk het redden? Het hangt van Lila af of de elfen het zullen overleven of niet. Kan ze nu geloven in wie ze is? Waar ze is? En wat ze kan?

Droomvlucht is een familiemusical die je de werkelijkheid even helemaal laat vergeten. Het is een betoverende reis voor groot en klein, die ook volwassenen weer doet beseffen hoe het voelt om kind te zijn en fantasie de hoofdrol te laten spelen. De cast ontving na afloop van de première een staande ovatie van het publiek in Theater de Efteling.

Hoofdrollen in deze musical zijn voor Doris Baaten, Christo van Klaveren (vervanger van de zieke Hugo Haenen), Steve Beirnaert, Jorge Verkroost en Rosalie de Jong. In totaal spelen er 20 volwassen acteurs en 52 kindacteurs mee in de productie. Lees ook het interview met de 13-jarige Vajèn van den Bosch die de rol van Lila speelt.

Exclusief in Theater de Efteling te zien tot 1 februari 2011. Kaartverkoop: http://www.musicals.nl of http://www.efteling.com

Foto’s: Roy Beusker

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: