Jamai als Lord Farquaad

Jamai Loman speelde zondag 13 januari voor het eerst de rol van Lord Farquaad in de musical Shrek van Albert Verlinde entertainment. Zijn officiële premiere werd bijgewoond door veel journalisten en fotografen, wat wel vaker het geval is bij Jamai. Deze jongen is namelijk een alleskunner. Hij werd bekend met Idols, maar ging al snel de musicalwereld in, waar hij veel mooie en diverse rollen heeft gespeeld in onder andere The Wiz, Les Miserables, Joseph, Urinetown, Droomvlucht, Miss Saigon en nu dus Shrek. Iedere rol die hij aanneemt is weer totaal verschillend van de vorige. Jamai kan een rol met veel humor neerzetten, maar kan ook serieus zijn. Hij kan de held spelen en, zoals nu blijkt in Shrek, ook de slechterik. Geen wonder dat de naam Jamai bij een voorstelling de nodige pers aandacht trekt.

Jamai is niet de eerste persoon aan wie je denkt bij de rol van Lord Farquaad in Shrek. Hij is er het type niet voor omdat hij een veel te lieve uitstraling heeft. Dat blijkt ook als hij voor het eerst opkomt. Het ziet er lachwekkend uit, dat lieve gezicht in dat rare pak waarbij hij op zijn knieën loopt de hele voorstelling. Moet dit de kwade Lord Farquaad zijn? Pas als Jamai echt begint te spelen, begrijp je waarom ze voor Jamai hebben gekozen als vervanger van Paul Groot in deze rol. Jamai kan echt alles en weet je echt te overtuigen in deze rol, die eigenlijk niet bij hem past. Hij zingt goed, beweegt goed, wat erg knap is op zijn knieën, en hij acteert fantastisch. Een rol die zo ver van je af staat en die eigenlijk fysiek niet bij je past, toch zo weten neer te zetten dat het overtuigt, laat zien dat iemand een echte talentvolle acteur is. En dat is Jamai, zeker weten!

De musical Shrek is nog tot eind maart te zien in het RAI theater in Amsterdam. Kijk voor meer info op http://www.shrekdemusical.nl/

Foto’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: