René van Kooten en Freek Bartels delen hoofdrol in Jesus Christ Superstar

Producent Shows & Events komt rond de Paasdagen met een unieke concertversie van de hitmusical Jesus Christ Superstar. René van Kooten en Freek Bartels zullen, net als Casey Francisco en Renée van Wegberg, een rol delen in deze productie. Ook Martin van der Starre, Marcel Jonker, Tommie Christiaan en enkele andere musicalartiesten maken deel uit van de imposante cast. Jesus Christ Superstar is exclusief te zien op 25 maart in het Beatrix Theater Utrecht en op 1 april (Tweede Paasdag) in het DeLaMar Theater Amsterdam. Kaartverkoop is vandaag gestart via de theaters.

Jesus Christ Superstar, één van de parels van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice, vertelt over de laatste zeven dagen uit het leven van Jezus Christus. Dit gebeurt grotendeels vanuit het oogpunt van Judas, die Jezus uit pure jaloezie uiteindelijk zal verraden. Hij krijgt de hogepriesters op zijn hand omdat die bang zijn hun gezag te verliezen als het volk zich steeds meer achter Jezus schaart. Uiteindelijk leidt dit tot één van de belangrijkste gebeurtenissen uit onze vroege geschiedenis; de kruisiging van Jezus Christus.

In 1970 werd in eerste instantie een album met songs uitgebracht, voordat überhaupt sprake was van een musical of film. Deze overbekende muziek is altijd de basis gebleven van Jesus Christ Superstar. Vooral de nummers ‘I Don’t know how to love him’ en ‘Superstar’ zijn wereldberoemd. Producent Shows & Events zorgt nu samen met het DeLaMar Theater en het Beatrix Theater voor een show waarin juist deze muziek centraal staat.
Jesus Christ Superstar zoals de rockopera ooit bedoeld was, dat is de insteek van het concert dat toepasselijk rondom de paasdagen te zien is.

René van Kooten en Freek Bartels zullen voor deze unieke concerten beiden in de rol kruipen van Jezus Christus. Casey Francisco en Renée van Wegberg delen de rol van Maria Magdalena. Bartels en Van Wegberg spelen de rol op 25 maart en Van Kooten en Francisco op Tweede Paasdag. Naast hen is beide dagen o.a. Martin van der Starre (Judas) te zien, die deze rol ook al voor zijn rekening nam in de succesvolle musicalversie uit 2005.

Jesus Christ Superstar in Concert is exclusief te zien op 25 maart in het Beatrix Theater Utrecht en op 1 april (Tweede Paasdag) in het DeLaMar theater in Amsterdam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: