Anouk Maas naast Jim Bakkum in musical Flashdance

Komend seizoen zal Anouk Maas de vrouwelijke hoofdrol in de musical Flashdance vertolken. De 25-jarge musicalster zal naast Jim Bakkum te zien zijn in de nieuwe productie van Albert Verlinde Entertainment. Anouk Maas is geen onbekende voor producent Albert Verlinde. De komende maanden speelt zij de rol van Fiona in de succesvolle musical Shrek. Eerder stond zij voor het bedrijf van Albert in de musical The Sound of Music waar ze de zestienjarige Liesl speelde. Ook had ze een rol in de musical Hairspray. ‘Ik heb Anouk in de afgelopen jaren zien uitgroeien van een heel talentvol jong meisje tot een volwassen musicalster die alles uit een rol weet te halen,’ vertelt Albert Verlinde enthousiast. ‘En ook in Shrek laat ze zien hoe goed zij is. Dat zorgt ervoor dat ik alle vertrouwen in Anouk heb dat zij in Flashdance helemaal op haar plaats is.’

Met Flashdance gaat Albert Verlinde Entertainment terug naar het genre waar het bedrijf een succesvolle staat van dienst mee heeft; swingende musicals die een breed publiek aanspreken. Na de hitmusicals Fame, Grease, Footloose en Daddy Cool mag Flashdance niet in dit rijtje ontbreken. Hoofdrolspeelster Anouk is dolblij met deze grote kans. ‘Toen ik het verlossende nieuws van Jim Bakkum kreeg, sprong ik een gat in de lucht,’ zegt ze. ‘Dit wordt mijn eerste echte grote hoofdrol. Ik kan niet wachten totdat we mogen beginnen.’

De musical vertelt het verhaal van Alex Ownes, gespeeld door Anouk Maas. Zij is een jonge vrouw die overdag als lasser in een staalfabriek werkt. Maar ’s nachts komt zij pas echt tot leven als danseres in een club. Ze heeft één grote droom: aangenomen worden op een prestigieuze balletschool, één van de beste dansopleidingen ter wereld. Alex wordt hierin gesteund door balletlerares Hannah. Wanneer ze denkt dat een romance met haar baas Nick, gespeeld door Jim Bakkum, het najagen van haar dromen in de weg staat, leert ze de ware kracht van de liefde kennen. Grote hits als Flashdance, What a feeling, Maniac, Gloria, Manhunt en I love Rock and Roll zullen uiteraard te horen zijn.
In dit theaterspektakel staat de dans centraal. De hoofdchoreograaf van So you think you can dance, Roy Julen, wordt verantwoordelijk voor een zinderende en dynamische choreografie. Samen met regisseur en choreograaf Martin Michel vormt hij de basis voor een gloednieuwe dansmusicalsensatie.

Flashdance is de grote Nationale Tour van komend theaterseizoen en is exclusief te zien in de 20 grootste regiotheaters van Nederland.

http://www.theaterhits.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: