Droomrol voor René van Kooten in Jersey Boys

René van Kooten wordt ‘bad guy’ Tommy DeVito in de musical Jersey Boys. Van Kooten, die momenteel nog enkele weken te zien is in Aspects of Love en afgelopen donderdag de rol van Jezus op zich nam in The Passion, speelt één van de vier bandleden van de Four Seasons. De wereldwijde musicalhit Jersey Boys vertelt het ware verhaal van één van ’s werelds meest succesvolle bands: Frankie Valli & The Four Seasons, met de onvergetelijke en tijdloze hits als Beggin’, Oh What a Night, Can’t Take My Eyes Off You, Sherry en Big Girls Don’t Cry. De overige hoofdrollen zijn nog niet bekend.

René: “Ik kijk er naar uit om de rol van Tommy DeVito te spelen, het is de zelfverzekerde ‘bad guy’ van de groep Frankie Valli & The Four Seasons. Door hem is de band ontstaan, hij hield de groep bij elkaar en onder zijn hoede. Jersey Boys vertelt het ware verhaal hoe het deze band verging; het succes, de talloze hits maar ook de keerzijde van al deze roem. Tommy DeVito is de gitarist, ik mag straks vele nummers gaan spelen en zingen die echt iedereen kent!”

René van Kooten
René was eerder te zien in onder andere de musicals Next to Normal, Zorro, Urinetown, All Shook Up- Love Me Tender, Into the Woods, JOSEPH and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Beauty and the Beast, Hair, Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen Meneer?, Aida, Miss Saigon, Elisabeth en Tommy. Hij ontving voor zijn rol van Jean Valjean in Les Misérables de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol.

Jersey Boys
In 1962 hebben vier jongens uit New Jersey, aan de overkant van Manhattan, een droom: de wereld veroveren met hun muziek. Die droom wordt waarheid maar succes heeft een keerzijde…Jersey Boys was in 2005 voor het eerst te zien op Broadway en is sindsdien een van de grootste musicalhits, bekroond met 54 internationale Awards. Het vertelt het ware verhaal van Frankie Valli & The Four Seasons, vier jongens met een eigen, unieke en tijdloze sound waarmee ze de Rock’n Roll Hall of Fame haalden en meer 100 miljoen platen verkochten.

Jersey Boys is de opvolger van Disney’s The Little Mermaid en vanaf september 2013 exclusief te zien in het Beatrix Theater Utrecht.

Foto: Jan Jelle de Boer

20130404-165728.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: