Jubilerende musical Hij Gelooft in Mij speelt galavoorstelling voor het Oranje Fonds

Ter ere van het eenjarig jubileum van Hij Gelooft in Mij organiseren Joop van den Ende Theaterproducties en het DeLaMar Theater een benefietgala ten bate van het programma Kinderen Maken Muziek van het Oranje Fonds. De musical over het dramatische leven van André Hazes is sinds november 2012 te zien in het Amsterdamse DeLaMar Theater. Cast en orkest spelen sinds de eerste try-out enkel voor uitverkochte zalen. Om de bijzondere mijlpaal te vieren wordt er een extra voorstelling gespeeld waarvan de volledige opbrengst naar het goede doel gaat. In 2011 startten het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie, op voorspraak van Koningin Máxima, het programma Kinderen Maken Muziek. Doel van het programma is dat kinderen samen een muziekinstrument leren bespelen en samen muziek maken. Kaarten voor het benefietgala zijn vanaf morgenochtend 10:00 uur te koop via: http://www.hijgelooftinmij.nl

Het benefietgala vindt op dinsdag 5 november plaats in bijzijn van genodigden van het Oranje Fonds, Rachel, Roxeanne en Andre Jr. Hazes en Joop en Janine van den Ende. De avond zal persoonlijk worden ingeleid door het creatieve team van Hij Gelooft in Mij: regisseur Ruut Weissman en scriptschrijvers Frank Ketelaar en Kees Prins.

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “Het Oranje Fonds is zeer verheugd over dit bijzondere initiatief van iedereen die betrokken is bij Hij Gelooft in Mij. Met deze grote gift kunnen zeker 250 kinderen een instrument leren spelen en het plezier van samen muziek spelen ontdekken.”

Joop van den Ende, producent: “Sinds de allereerste try out in november 2012 zijn alle voorstellingen van
Hij Gelooft in Mij uitverkocht. Dit is een succes om te koesteren maar ook om te delen. Hazes heeft ons geïnspireerd tot deze theaterproductie. Nu willen wij op onze beurt een groep kinderen de vreugde laten ontdekken van samen muziek maken. Met deze eenmalige benefiet voorstelling geven wij van harte onze steun aan dit bijzondere en liefdevolle programma van het Oranje Fonds.“

Chantal Janzen: “Het is voor de ontwikkeling van jong muzikaal talent in Nederland heel belangrijk dat iedereen al vanaf jonge leeftijd muzieklessen kan volgen. Zo ben ik zelf ook begonnen. Kinderen Maken Muziek biedt ook kinderen uit gezinnen waar dat niet vanzelfsprekend is de kans zichzelf op dit vlak te ontwikkelen.”

DOUWE EGBERTS MAAKT SINTERKLAASMUSICAL NAAR HET BOEK VAN LAURENTIEN VAN ORANJE

Utrecht, 12 september 2013 – Dat Douwe Egberts de Sinterklaasperiode en (voor)leesbevordering een warm hart toedraagt, is een vaststaand feit. Dat doet de koffiekenner onder andere met de bijzondere Sinterklaasboeken, die steevast worden geschreven door een drietal bekende Nederlanders. H.K.H. Prinses Laurentien schrijft dit jaar het verhaal ‘Pietje Pienter pakt uit’, een Sinterklaasverhaal met als thema ‘duurzaamheid’. Dit verhaal wordt nu ook vertaald in een spectaculaire Sinterklaasmusical. Dit is voor het eerst dat er een musical wordt gemaakt van een Sinterklaasboek van Douwe Egberts.
“Wij zijn blij met het gekozen thema van duurzaamheid, wat ook voor ons erg belangrijk is. En het samenwerkingsverband met Stichting Lezen & Schrijven – opgericht door prinses Laurentien – is onderdeel van ons MVO-programma”, aldus Luc Van Gorp, algemeen directeur Douwe Egberts. “Om het tienjarig bestaan van de Douwe Egberts Sinterklaasboeken extra te vieren, hebben we speciaal voor basisscholen een kant-en-klaar musicalpakket ontwikkeld. Zo kunnen basisschoolleerlingen door samen toneel te spelen het Sinterklaasfeest nog feestelijker beleven”.
Schoolmusical
De vrolijke liedjes uit de musical zijn gecomponeerd door Majel Lustenhouwer, bekend van onder andere ‘Kinderen voor Kinderen’. De musical ‘Pietje Pienter pakt uit’, naar het prentenboek van prinses Laurentien, is vanaf nu gratis te downloaden via http://www.hetbegintmetlezen.nl.
De musical is geschikt om op te voeren voor kinderen uit alle groepen van de basisschool en is bijzonder geschikt voor de sinterklaasontvangst op school.
Missing Chapter Foundation
Vanwege het thema duurzaamheid heeft Laurentien van Oranje dit jaar een bijzondere rol. Naast haar voorzitterschap van Stichting Lezen & Schrijven is zij ook oprichter en directeur van de Missing Chapter Foundation. Doel van deze stichting is om duurzame besluitvorming te bevorderen. Dit gebeurt via dialoogsessies tussen besluitvormers en kinderen. Hun onbevangen vragen, verfrissende meningen en verrassende ideeën werken inspirerend voor besluitvormers om ingewikkelde dilemma’s op te lossen. Laurentien van Oranje: ”Kinderen denken niet in hokjes. Zij benaderen alle dilemma’s met een frisse en positieve blik. Ze zijn vrijer dan volwassenen en benoemen de zaken precies zoals ze zijn. Daar kunnen wij volwassenen veel van leren. Ik moedig docenten en ouders dan ook van harte aan om in de klas aan de hand van Pietje Pienter de dialoog aan te gaan met de kinderen.”

Albert Verlinde entertainment presenteert Flashdance

Albert Verlinde Entertainment presenteerde op 11 september de nieuwe musical Flashdance met in de hoofdrollen Anouk Maas en Jim Bakkum.

Het verhaal van Flashdance speelt zich af in de jaren 80. Flashdance is een musical waar dans centraal staat en doet in eerste instantie denken aan bekende musicalsuccessen als Fame en Footloose. Een genre wat vaak een breed publiek trekt en wat met programma’s als So You Think You Can Dance nog populairder is geworden bij het grote publiek.

Albert Verlinde zag de musical Flashdance in Londen en wilde deze meteen graag naar Nederland halen, maar wel met de nodige aanpassingen. Albert Verlinde had een droom en heeft deze waar gemaakt, precies wat het thema van de musical ook is: je dromen waar maken.

De cast is bewust gekozen. Albert wilde Jim graag voor de hoofdrol hebben, maar hij had wat overtuigingskracht nodig om Jim over te halen, Jim zag het niet meer zitten om een musical te doen, door het land te reizen en zijn gezin te moeten missen. Toch is het Albert gelukt om hem zover te krijgen.

Carry Tefsen speelt Hannah. Albert vindt het een eer om haar voor deze rol te hebben. Ook Anouk Maas is zeer bewust gekozen. Volgens Albert is zij Een dame in opkomst en is deze rol perfect voor haar. Dat Anouk het aan kan, heeft ze al bewezen in onder andere de musical Shrek waar ze de rol van Fiona speelde. Anouk is ook ambassadeur van de stichting Dance4Life. In de pauze van iedere voorstelling van Flashdance zal worden gecollecteerd voor deze stichting.

De perspresentatie gaf een mooi voorproefje van deze musical en we zijn erg benieuwd naar het eindresultaat. Eind september gaat de musical in premiere en zal daarna te zien zijn in diverse theaters in Nederland. Voor meer informatie kijk op: http://www.flashdancedemusical.nl/

JOOP VAN DEN ENDE EN SIMON COWELL KONDIGEN THE X FACTOR MUSICAL AAN

I Can’t Sing!, the X Factor Musical werd eerder al in Engeland de meest verwachte musical van 2014 genoemd. In aanwezigheid van Simon Cowell werd deze nieuwe musical gisteren in het Palladium Theatre in Londen officieel aangekondigd en ging ook de kaartverkoop voor het publiek op West End open. I Can’t Sing! is een parodie op het X Factor fenomeen, de gedreven kandidaten en vlijmscherpe juryleden. De nieuwe musical is een eigen initiatief van Joop van den Ende’s internationale theateronderneming Stage Entertainment. Het nieuws werd vandaag breed opgepakt door de Engelse media.

De musical, die op 26 maart 2014 in première gaat, is een samenwerking tussen Stage Entertainment UK en Syco Entertainment, de joint venture van X Factor icoon Simon Cowell en Sony Music Entertainment. Het script werd geschreven door Engelands populaire televisiekomiek, presentator en schrijver Harry Hill (o.a. Harry Hill’s TV Burp en You’ve Been Framed!). Componist Steve Brown geniet grote bekendheid in de Engelse theater- en comedywereld; hij componeerde onder andere de muziek voor de musical Spend, Spend, Spend en voor televisieshows als de ook in Nederland bekende ‘Spitting Image’ en ‘Smith & Jones’.

Voor de rol van Simon Cowell in I Can’t Sing! werd Nigel Harman gecast, winnaar van een belangrijke Olivier Award voor de rol van Lord Farquaad in de West End productie van Shrek the Musical. Nederlandse televisiekijkers kunnen hem nog kennen van zijn rol als Dennis Rickman in de serie ‘EastEnders’. Dit najaar zal hij weer op televisie te zien zijn, in de vierde serie van ‘Downton Abbey’.

Joop van den Ende is met Stage Entertainment als musicalproducent steeds nadrukkelijker aanwezig op Broadway en het Londense West End. Achtereenvolgens gaan drie nieuwe Stage Entertainment musicals in première: Big Fish (6 oktober, Neil Simon Theatre, Broadway), I Can’t Sing! (26 maart Palladium Theatre, Londen) en Rocky (13 maart 2014, Winter Garden Theatre, Broadway).

Musical Awards op 25 november aanstaande uitgereikt

Na een jaar van afwezigheid worden de Musical Awards opnieuw uitgereikt. De Stichting Musical Awards is enorm verheugd te kunnen meedelen dat deze prestigieuze theaterprijzen op 25 november 2013 aan de winnaars worden overhandigd. Als locatie voor deze bijzondere uitreiking is gekozen voor de TheaterHangaar in Katwijk, waar al ruim drie jaar lang Soldaat van Oranje – De Musical voor uitverkochte zalen staat.

De laatste keer dat de Musical Awards werden uitgereikt, was op 2 oktober 2011 in Amsterdam. Na deze show werd besloten om de opzet van de Musical Awards te veranderen. De afgelopen twee jaar hebben alle Nederlandse theaterproducenten hun krachten gebundeld om er voor te zorgen dat de prijs voor Nederland behouden blijft. Met als resultaat dat er op 25 november aanstaande een feestelijke uitreiking is van de Musical Awards.

De Musical Award is een prijs die sinds 2000 wordt uitgereikt aan acteurs en actrices die in een kleine en/of grote musical spelen. Ook de beste tekst, muziek, bewerking en regie worden beloond met een award. Destijds werd de prijs in het leven geroepen door Joop van den Ende.

Het huidige bestuur van de Stichting Musical Awards bestaat uit voorzitter Hans van Veggel en de leden Frank Klijberg, Gerda Kroeze-Knol, Peter Prein, Hilde Scholten en Eric van Tijn. De nieuwe, aanvullende bestuursleden zijn Ton Fiere, Ruud de Graaf en Albert Verlinde.

De nieuwe vakjury, die de nominatiecommissie vervangt, bestaat uit voorzitter Cornald Maas en de leden Caroline Frerichs, Erik Jonk, Peter Noten, Hilde Scholten, Gijs Staverman en Henriëtte Tol. In de afgelopen maanden hebben zij alle musicalproducties bezocht en op korte termijn zullen zij hun nominaties bekend maken.

Joop van den Ende Theaterproducties brengt Moeder, ik wil bij de Revue

Joop van den Ende Theaterproducties ontwikkelt momenteel een musicalbewerking van de succesvolle televisieserie Moeder, ik wil bij de Revue.
Het creatieve team bestaat onder anderen uit André Breedland en Maurice Wijnen (beiden eerder medeverantwoordelijk voor Ciske de Rat – de musical en Petticoat), regisseur Carline Brouwer (Sister Act) en Job Gosschalk die eerder als creatief producent nauw betrokken was bij de televisieserie geproduceerd door NL Film in samenwerking met Kemna & Zonen. De nieuwe productie staat vooralsnog gepland voor theaterseizoen 2014-2015.

Soldaat van Oranje 3 jaar

Soldaat van Oranje bestaat 30 oktober 3 jaar! Een mijlpaal die gevierd zal worden met het publiek
In aanloop naar 30 oktober worden er een aantal bijzondere prijzen weggegeven. De prijzen worden bekend gemaakt via http://www.soldaatvanoranje.nl/3jaar en Facebookpagina http://www.facebook.nl/soldaatvanoranje.

1 van deze prijzen is het opnemen van een duet met Matteo van der Grijn in de studio. Een echte fan mag met hem het nummer ‘Als Wij Niets Doen’ in een duet opnemen in de studio. Via http://www.soldaatvanoranje.nl/3jaar kun je je opgeven.

Uitmarkt
Dit weekend is Soldaat van Oranje ook weer aanwezig op de Uitmarkt op het Museumplein, standnummer 104.
Ook bij onze stand kun je meedoen aan de prijsvraag en kans maken op het duet. Bij inschrijving op de nieuwsbrief ontvang je een shoppertas met zomers cadeau. Zondagmiddag 1 september is er om 15:00 uur een meet & greet met ‘Soldaat van Oranje’ Matteo van der Grijn. Zondagavond treedt de cast van Soldaat van Oranje – De Musical op tijdens het Sing-a-Long concert op het Museumplein. Het concert wordt live uitgezonden door de AVRO om 21.20 uur op Nederland 1. http://avro.nl/uitmarkt/

Jonge talenten en ervaren acteurs spelen samen in CIRCUS

De sterrencast van de nieuwe productie van M-Lab ‘CIRCUS’ is begonnen met de repetities. O.a. Lottie Hellingman, David Lucieer en Daniël Boissevain zullen van woensdag 2 t/m zondag 20 oktober a.s. op de planken staan in het muziektheater in Amsterdam Noord. CIRCUS is gebaseerd op de roman They Shoot Horses, Don’t They? van Horace McCoy en is geschreven door de jonge schrijfster Eva Gouda. De muziek is geschreven door componist en muzikaal leider Helge Slikker. Artistiek Leider Sieta Keizer neemt de regie voor haar rekening.
Mensen zijn het ultieme spektakel. Tijdens dit openhartigheids CIRCUS wordt het publiek meegesleept in een realityshow waar deelnemers fysiek en mentaal tot het uiterste worden gedreven. Alles voor de roem en alles voor de kijkcijfers. Realiteit versus verbeelding.

Deze productie bestaat maar liefst uit 12 acteurs. Naast aantal zeer ervaren spelers ook een aantal jonge talenten waar M-Lab voor staat. David Lucieer (Verliefd op Ibiza, De Kersentuin, Dokter Deen) speelt de dromerige Marius die filmregisseur wil worden, maar hij komt per ongeluk in deze realityshow terecht. Lottie Hellingman (Van god los, HELP, Vakantie in eigen land) speelt de met zichzelf worstelende Victoria. Verder bestaat de cast uit Daniel Boissevain (The Passion, Wie is de Mol?, Haantjes), Christine van Stralen (Dunya & Desie, At your school, Golden Girls), Kevin Hassing (The Normal Heart, Danni Lewinski, Ches Nouz), Fancy Arensman (student Jazz- en Musical Dansopleiding Hogeschool voor de Kunsten), Olivier Bracke (student Fontys Musicaltheater Tilburg), Marloes van der Sterre (student Fontys Musicaltheater Tilburg), Ian Volwater (student Jazz- en Musical Hogeschool voor de Kunsten), Sofie Habets (student Rotterdams Conservatorium muziektheater), en Helge Slikker (Valangst, Kauwboy, Co-assistent) die de muziek voor deze musical heeft gecomponeerd.

Premièretickets Jersey Boys te winnen tijdens de Uitmarkt

Joop van den Ende Theaterproducties op de Uitmarkt
Het laatste weekend van augustus start met de Uitmarkt in Amsterdam het nieuwe culturele seizoen. Joop van den Ende Theaterproducties laat zaterdag 31 augustus en zondag 1 september theaterliefhebbers kennismaken met uiteenlopende producties. Zo vinden er een tal van activiteiten plaats bij de informatiestand op het Museumplein. Bijzonder dit jaar is dat er op zaterdag bij deze stand via een loterij premièretickets voor Jersey Boys te winnen zijn. De Uitmarkt wordt op het grote podium traditioneel afgesloten met verschillende optredens tijdens de Avro Musical Sing-a-Long om 21.20 uur.

Premièretickets
Dit jaar is er bij de stand van Joop van den Ende Theaterproducties op het Museumplein op zaterdag 31 augustus een unieke kans voor liefhebbers van Jersey Boys. Vanaf de opening van de stand om 12.00 uur tot 15.00 uur kan je een lot ophalen waarmee je kans maakt op twee tickets voor de première op zondag 22 september in het Beatrix Theater in Utrecht. Om 15.30 uur vindt de loterij plaats. Nog nooit eerder zijn er tijdens de Uitmarkt kaarten voor een première weggegeven. De cast van Jersey Boys geeft op zondag 1 september een eerste publiekelijke optreden tijdens de AVRO musical Sing-a-Long.

Stand Joop van den Ende Theaterproducties
Verschillende hoofdrolspelers komen signeren. Zaterdag 31 augustus om 14.30 uur signeren Marjolijn Touw & Edwin Jonker van Sister Act. Zondag 1 september zijn Freek Bartels & Celinde Schoenmaker, de hoofdrolspelers uit Love Story, er om 15.00 uur en om 17.00 uur Chantal Janzen & Martijn Fischer uit Hij Gelooft in Mij. Bezoekers kunnen op de stand ook anoniem hun zonden delen in het Sister Act biechthokje, een Love Story hartballon oplaten met een kaartje met hun eigen liefdesboodschap erop, op de foto gaan in de poster van één van de musicals en een speciale Jersey Boys pet ophalen. In de stand is ook alle informatie te krijgen over de producties van Joop van den Ende Theaterproducties van het komende seizoen. Dit jaar zijn er voor het eerst ook kaarten voor alle voorstellingen te koop op de stand. De stand is op zaterdag 31 augustus te bezoeken van 12:00 uur tot 18:00 uur en op zondag 1 september van 13:00 uur tot 18:00 uur.

Musical Sing-a-Long
Op zondag 1 september vormt de Avro musical Sing-a-Long wederom de afsluiting van de Uitmarkt 2013. Verschillende musicalsterren zullen een optreden verzorgen onder begeleiding van het Metropole Orkest. Dit programma is ook live te volgen vanaf 21.20 uur op Nederland 1.

Nieuw theaterseizoen
Joop van den Ende Theaterproducties komt dit seizoen, naast de twee lopende producties Hij Gelooft in Mij en Sister Act, met twee nieuwe musicals en een nieuwe theatervoorstelling. Een bekroonde Broadway sensatie, een intiem liefdesverhaal en een internationaal theaterfenomeen gaan binnenkort in première:

Jersey Boys – 22 september – Beatrix Theater Utrecht
Love Story – 4 november – Stadsschouwburg Haarlem, daarna in het hele land te zien
War Horse – te zien in 2014 – locatie nog niet bekend

Huidige producties:

Hij Gelooft in Mij – DeLaMar Theater Amsterdam, tot en met december 2013
Sister Act- AFAS Circustheater Den Haag

Drie nieuwe familiemusicals van Theater Terra: Dribbel, Mr Finney en Het kerstverhaal van Kleine Ezel

Theater Terra brengt dit theaterseizoen drie compleet nieuwe familiemusicals naar de Nederlandse en Vlaamse theaters: Dribbel – voor iedereen vanaf 2 jaar, Mr Finney – voor iedereen vanaf 6 jaar en Het kerstverhaal van Kleine Ezel, voor iedereen vanaf 4 jaar.

Theater Terra maakt al meer dan 30 jaar zeer gewaardeerde musicals en familievoorstellingen, waaronder in de afgelopen jaren Kikker, Dolfje Weerwolfje, De Gebroeders Leeuwenhart, Koning van Katoren en Koekeloere. Dit seizoen worden opnieuw drie bekende jeugdboeken bewerkt voor het theater. Dribbel is gebaseerd op de boekjes van Eric Hill, die al 35 jaar worden bekeken door peuters. Minstens zo bijzonder is de familiemusical Mr Finney, naar de boeken van Laurentien van Oranje en Sieb Posthuma en vanaf december is ook Het kerstverhaal van Kleine Ezel te zien, naar de boeken van Rindert Kromhout en Annemarie van Haeringen.

Dribbel
Dribbel gaat met Leentje Nijlpaard logeren op de boerderij. Dribbel wil alles leren van de dieren. Als er een probleem is probeert hij dat op te lossen. Soms is dat niet makkelijk! Dan hoopt Dribbel dat er veel kinderen in de buurt zijn die willen helpen.

Dribbel, naar de bekende boekjes van Eric Hill, is een familiemusical voor iedereen vanaf 2 jaar en is van september 2013 tot en met april 2014 te zien in de Nederlandse en Vlaamse theaters.

Met Theun Plantinga, Mareille Labohm, Desi van Doeveren en Jeroen Molenaar.

– Vervolg op pagina 2 –

Mr Finney
‘Waar gaat de wind eigenlijk naartoe?’ vraagt Mr Finney. Met zijn vriend Slak vindt hij buiten een ziek dier. Mr Finney belooft deze vreemdeling thuis te brengen en krijgt hulp van zijn vriendin Pinky Pepper. Samen beleven ze een spannend avontuur dat eindigt op de bodem van de zee…

Deze voorstelling vertelt een gloednieuw én muzikaal verhaal geïnspireerd op de bekende boeken van Laurentien van Oranje en Sieb Posthuma. Mr Finney is van oktober 2013 tot en met april 2014 te zien in de Nederlandse en Vlaamse theaters. Voor iedereen vanaf 6 jaar!

Met Dick Feld, Eric-Jan Lens, Marie-Claire Witlox en Femke Hermans.

Het kerstverhaal van Kleine Ezel
Als Kleine Ezel bij Jakkie gaat logeren, besluiten pappa en mamma Ezel samen op vakantie te gaan. Maar met Kerstmis zo ver bij elkaar vandaan, is dat wel zo’n goed idee? ‘We gaan naar je vader en moeder toe’ zegt Jakkie. Een spannende toch door de sneeuw volgt. Zullen ze elkaar ooit nog terugvinden?

Het kerstverhaal van Kleine Ezel, naar de boeken van Rindert Kromhout en Annemarie van Haeringen, is het leukste uitje van de kerstvakantie! Te zien in december 2013 en januari 2014 in heel Nederland en Vlaanderen, speciaal voor iedereen vanaf 4 jaar.

Met onder anderen Theo Terra en Koen Iking.

Meer informatie
De complete speellijsten en meer informatie over Dribbel, Mr Finney en Het kerstverhaal van Kleine Ezel zijn te vinden op http://www.theaterterra.nl De voorstellingen van Theater Terra zijn mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.